Wil jij als bedrijf ook een pagina, gevonden worden op ons platform en meedoen met de open bedrijvendag? Meld je dan nu aan en doe mee

Meld je aan

...

gezins-relatie therapeut 'verbeter de relatie met jezelf en de ander'


Openingstijden:
Ma: 09:00 - 17:00
Di: 09:00 - 17:00
Wo: 09:00 - 20:30
Do: 09:00 - 17:00
Vr: 09:00 - 17:00
Za: 09:00 - 13:00
Zo: Gesloten
WIE ZIJN WIJ

Ik ben Manon ten Hove, getrouwd en heb 3 prachtige dochters. Al van jongs af aan wist ik dat ik iets voor anderen wilde betekenen. Hierdoor ben ik met veel passie gestart in de hulpverlening. Een droom voor mij is de oprichting van een eigen praktijk, waarbij ik mijn idealen als hulpverlener verder kan vormgeven. In 2022 is Oprecht-Manon opgericht en werk ik eveneens als systeemtherapeut bij een praktijk voor orthopedagogiek en psychologie. Ik geloof dat het probleem niet aan een persoon ligt.  Er is altijd bewust of onbewust een reden waardoor het gedrag kan worden verklaart. Het herstel van dit probleem vindt plaats in verbindingen met anderen. Daarbij is het belangrijk om te kijken naar de functie van het gedrag en wat dit betekend voor reactie op jezelf en die van een ander. 

DOE MEE MET ONZE ACTIVITEITEN

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk binnen Oprecht- Manon 

  • Individueel: vanuit je eigen familiegeschiedenis kunnen vragen spelen die hun weerslag hebben op je leven van nu ( bijvoorbeeld een negatief zelfbeeld of storende opvattingen). Deze vragen komen vaak naar boven als er een grote veranderingen in je leven plaats vinden. Denk hierbij bijvoorbeeld o.a. ouderschap, scheiding, nieuwe baan, ziekte, fertiliteitsproblemen. Door de toepassing van individuele therapie wordt zichtbaar hoe gebeurtenissen en gevoelens soms generaties lang invloed hebben op hoe je nu in het leven staat. 
  • Relatietherapie: Voor relatietherapie kun je kiezen als er spanningen of onvrede is tussen beide partners. Therapie kan dan helpen om in een gesprek gevoelens en behoeftes uit te spreken. De patronen die in de loop van de tijd zijn ontstaan worden onderzocht en daarnaast wordt aandacht besteed aan het verbeteren van de onderlinge communicatie.
  • Gezinstherapie: Gezinstherapie helpt om met elkaar in gesprek te komen, om meer te begrijpen van elkaars gedachten en gevoelens. Het doel is samen naar oplossingen te zoeken. Daarbij help ik om te zoeken naar patronen die tussen jullie of anderen zijn ontstaan en waar deze patronen veranderingen of oplossingen in de weg staan. 
  • Psycho- educatie: bij psycho- educatie wordt er informatie en uitleg gegeven over een specifiek probleem, waardoor een kind of ouder een reëler beeld van de situatie. Zo kan er informatie worden gegeven over LVB, autisme, ADHD, ADD, kinderen in de knel en hechtingsproblemen. Belangrijk hierbij is dat wordt benoemd welke sterke en zwakkere eigenschappen er zijn en worden handvaten gegeven om beter te kunnen functioneren. 
Vacatures
ONTWIKKEL JEZELF EN MAAK EEN IMPACT OP JOUW CARRIERE. SLUIT JIJ JE AAN BIJ ONS TEAM?

Momenteel hebben wij geen openstaande vacatures.